péntek április 19 , 2019
Szövegméret
   

ZBR pályázat

Magánszemélyeknek, társasházaknak

Megjelent a Klímabarát otthon energiahatékonysági ZBR pályázat. A pályázatot 2009.12.15-től lehet beadni! Az Energia Központ Nonprofit Kft. a Környezetvédelmi és Vízügyi  Minisztériummal (KvVM) kötött megállapodás alapján működteti a Zöld Beruházási Rendszer Klímabarát Otthon Energiahatékonysági Alprogramot (ZBR-EH-09).

Az állami támogatás (és a hitel igénylése) a pályázatok keretében történik, amelyek energetikai megfelelőségének a szakmai elbírálását minden esetben az Energia Központ Nonprofit Kft. végzi.

Az Energia Központ Nonprofit Kft.-hez benyújtandó dokumentumok műszaki részeinek kidolgozásában és összeállításában cégünk szakmai segítséget nyújt Önnek.

A pályázat célja elsődlegesen a klímavédelem. A hagyományos építésű házak elavult fűtés-, melegvíz- és energiaellátó rendszerei továbbá a gyenge minőségű szigetelés óriási energiaveszteséget - és ezáltal többlet széndioxid kibocsátást – okoznak. Az energiatakarékosság fokozását és az üvegházhatású gáz kibocsátást csökkentését szolgáló épületenergetikai korszerűsítéseket célzó beruházások megvalósítása költséges, és emiatt gyakran kivitelezhetetlen magánemberek számára megfelelő állami támogatás nélkül. Fontos ugyanakkor, hogy ezek a korszerűsítések komplex formában valósuljanak meg, egyszerre több beavatkozási területen javítva növeljék az energiahatékonyságot, és fajlagosan a lehető legmagasabb széndioxid-kibocsátás csökkentést eredményezzék.

A pályázat meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 2 milliárd Ft.

Jelen pályázati forrásból támogatást kaphatnak, hagyományos technológiával épült ingatlanok esetében: természetes személyek, lakásszövetkezetek, társasházak. Iparosított technológiával épült ingatlanok esetében csak természetes személyek pályázhatnak, és kizárólag nyílászáró cserére.

 

Támogatható tevékenységek köre(Megkezdett projekt nem támogatható!)

  • Nyílászárók energia-megtakarítást eredményező felújítása vagy cseréje,
  • Az épületek lodzsáinak beüvegezése a szoláris nyereségek passzív hasznosítására,
  • Az épületek nyári hővédelmének javítása, árnyékoló, vagy árnyékvető szerkezetek beépítése (gépi hűtés, légkondicionáló berendezés beüzemelése nem támogatható)
  • Hővisszanyerős szellőzési rendszer létesítése
  • Homlokzatok és födémek hőszigetelése,
  • Fűtéskorszerűsítés (szabályozott fűtési rendszer) és használati melegvíz ellátás korszerűsítése
  • A megújuló energiafelhasználás növelése, a hagyományos energiahordozók megújuló energiaforrásokkal való helyettesítésére irányuló beruházások az energiatermelésre, a tárolásra és az energia hálózatba való esetleges visszatáplálásra. Épületekhez kapcsolható megújuló energiaforrásokkal előállított hőenergia, vagy villamosenergia-termelő kapacitások létesítése
    (napkollektoros rendszerek, napelemes rendszerek, biomassza tüzelésű kazánok, geotermikus hőszivattyúk, szélenergia hasznosítása)
  • Új építésű, energiatakarékos házak építésének támogatás

Az elnyerhető támogatás mértékeAlaptámogatás (költségarányos támogatás), a maximálisan figyelembe vehető beruházási költség 30%-a.

Valamennyi érvényes pályázat esetén, amely a pályázat megvalósítása révén legalább eggyel jobb energetikai kategóriát ér el) igénybe vehető állami támogatás, melynek alapja a támogatás szempontjából elismerhető (elszámolható) bekerülési költség, melynek mértéke:

Típus:
Maximálisan figyelembe vehető beruházási költség:

Támogatás mértéke: 30%, de maximum:

Nyílászáró csere 1.850.000,- Ft 555.000,- Ft
Fűtés- és használati melegvíz ellátás korszerűsítése 2.100.000,- Ft 630.000,- Ft
Hőszigetelés 1.800.000,- Ft

540.000,- Ft

Megújuló energiaforrás hasznosítása 4.900.000,- Ft 1.470.000,- Ft

Hozzászólások (0)Add Comment


Szóljon hozzá Ön is!

smaller | bigger

security code
Írja be a képen látható karaktereket


busy

Keresés

Névnap

Ma 2019. április 19., péntek, Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.

Látogatók

mod_vvisit_counterMai nap27
mod_vvisit_counterA héten158
mod_vvisit_counterEbben a hónapban635
mod_vvisit_counterÖsszesen:3949957