vasárnap június 16 , 2019
Szövegméret
   

Regner Ákos - blog

ez történt, ez történik...

Energetikai felülvizsgálat

Posted by: regner

Tagged in: Untagged 

Hőtermelő berendezések és légkondicionáló rendszerek energetikai felülvizsgálata

Sokan még nem is hallottak erről. A 264/2008. (XI. 6.) Korm. rendelet a hőtermelő berendezések és légkondicionáló rendszerek energetikai felülvizsgálatáról, 2009. július 1-jén lépett hatályba.

A rendelet szerint az első energetikai felülvizsgálatot 2013. január 1-jéig kell elvégezni, és négyévente kell felülvizsgálni, az alábbi esetekben:

- a 20-100 kW effektív névleges teljesítménnyel üzemelő nem megújuló folyékony és nem megújuló szilárd tüzelőanyagot használó,
- a 100 kW effektív névleges teljesítménynél nagyobb gáztüzelésű, hőtermelő berendezéseknél,

Illetve a 12-150 kW effektív névleges hűtőteljesítményű légkondicionáló rendszerek energetikai felülvizsgálatát az üzembe helyezéstől számított négyévente kell elvégezni.


Épületenergetikai auditálás

Posted by: regner

Tagged in: Untagged 

Használatba vételhez, eladáshoz

A 176/2008. (VI. 30.) - az épületek energetikai jellemzőinek tanúsításáról szóló - Korm. rendelet alapján, a 7/2006. (V. 24.) - az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról - TNM rendelet előírásainak megfelelően, eljárásban kiadott, jogerős és végrehajtható építésügyi hatósági engedéllyel megvalósuló új épület építésekor el kell készíteni az épület energetikai tanúsítványát (igazoló okirat, amely az épületnek (önálló rendeltetési egységnek, lakásnak) a külön jogszabály szerinti számítási módszerrel meghatározott energetikai teljesítőképességét tartalmazza).

Szintén el kell készíteni a tanúsítványt ellenérték fejében történő tulajdon-átruházás vagy bérbeadás esetén.

A tanúsítványokat Bausoft Winwatt szoftverrel készítjük.


Műszaki ellenőrzés

Posted by: regner

Tagged in: Untagged 

Összeszokott csapatunkkal, vállaljuk épületek komplett építési műszaki ellenőrzését, a kivitelezés megkezdését megelőző környezettanulmánytól, egészen a használatbavételi engedély megszerzéséig.

A műszaki ellenőr az Ön bizalmasa. Megéri alkalmazni: megbízási díjjának a többszörösét takaríthatja meg Önnek.

Műszaki ellenőreink:

Regner Ákos

épületgépész műszaki ellenőr

Mészáros Ottó

villamos műszaki ellenőr

Zsigmond Árpád

építész, statikus műszaki ellenőr

Műszaki ellenőrzési referenciáink:

 • Magyar Tudományos Akadémia:
  • MTA Székház, 1051 Budapest, Roosevelt tér 9.
  • MTA Titkársága, 1051 Budapest, Nádor u. 7.
  • MTA Irodaház, 1067 Budapest, Teréz krt 13.
  • Zenetudományi Intézet, 1014 Budapest, Táncsics M. u. 7.
  • Politikai Tudományok Intézete, 1014 Budapest, Országház u. 30.
 • Bp.II. Eszter u.20. 8 lakásos társasház, műszaki ellenőrzés
 • Bp.XXII. Liszt Ferenc u. 73. Családiház, részvétel a tervezési folyamatban, a kivitelezők pályáztatásában- referencia munkák megtekintése, műszaki ellenőrzés
 • Bp.IX. Ecseri út 4. Társasház, lapostető szigetelés teljeskörű felújítás, szakvélemény készíttetése szigetelési szakértővel, kivitelezők pályáztatása, műszaki ellenőrzés
 • Csomád, Készház, műszaki ellenőrzés
 • Bp.XX. Lajtha Gábor u.7. Társasház függőfolyosó felújítás, műszaki ellenőrzés
 • Bp.IX. Angyal u.33. Sissi Hotel, klimatizálás és homokzatfelújítás, részvétel a tervezési folyamatban, a kivitelezők pályáztatásában, műszaki ellenőrzés
 • Bp.V. Kristóf tér 5. OK-WORLD Utazási Iroda felújítása, műszaki ellenőrzés

Tervellenőrzés

Posted by: regner

Tagged in: Untagged 

2010-től új szereplővel bővültek bizonyos építőipari kivitelezések.

Az építési törvény előírásai szerint a tervellenőr: Az építés minősége, a szakszerű kivitelezés biztosítása, valamint a jogszabályokban és egyéb előírásokban meghatározott követelmények érvényre juttatása céljából a kiviteli tervdokumentáció szakszerű ellenőrzését végzi el.

A 191/2009. (IX. 15.) Korm. Rendelet  szerint tervellenőrt kell bevonni az alábbi típusú épületek kiviteli tervdokumentációinak elkészítésébe:
- tömegtartózkodásra szolgáló építménynél (legalább 300 főt meghaladó személy befogadására szolgáló helyiséget tartalmazó épület) ,
- a honvédelmi és katonai célú építmények-,
- a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű építménynél.

A tervellenőrzést, az építtető megbízásából olyan műszaki szakember végezheti, aki tervezési jogosultsággal rendelkezik.

A tervellenőr tervezői, kivitelezői, anyagbeszállítói és felelős műszaki vezetői tevékenységet nem végezhet az általa ellenőrzött építési-szerelési munkában.


Épületgépészeti tervezés

Posted by: regner

Tagged in: Untagged 

A családi háztól, az iroda, és középületeken keresztül, egészen a szállodákig vállaljuk azok épületgépészeti tervezését. A tervezési feladatok közül nincs olyan amivel ne találkoztunk volna: hőszivattyús (víz-levegő, talajkollektor, talajszonda), napkollektoros rendszerek (HMV és fűtés rásegítés), gáz- és vegyes tüzelésű rendszereke, illetve ezek kombinációja. Hőleadó- és elvonó rendszerek: split, fan-coil, beágyazott fűtések (fal-, mennyezet, padló), illetve komplett víz-, gáz-, szennyvíz-rendszerek, központi porszívó tervezése.

Egyszerű és bonyolult szellőzési rendszerek: lakás, ház egyedi és központi (hővisszanyerős) szellőzőrendszerek, komfort szellőzések, hő- és füstelvezető rendszerek, talaj-levegő hőszivattyúk.


Keresés

Névnap

Ma 2019. június 16., vasárnap, Jusztin napja van. Holnap Laura, Alida és Alina napja lesz.

Látogatók

mod_vvisit_counterMai nap28
mod_vvisit_counterA héten174
mod_vvisit_counterEbben a hónapban351
mod_vvisit_counterÖsszesen:3951547